Toernooien

Door het spelen van toernooien wordt je allrounder. Het is een gezellige en sportieve manier om je tennisvaardigheden in de praktijk te brengen. Zeker ook de sociale component is bij deelname aan toernooien waardevol.

Jaarlijks organiseert TVM in juni een Open toernooi dat goed wordt bezocht door deelnemers uit de hele regio. Deelname op alle niveau’s is mogelijk. Een toernooi met veel tennisminuten door het spelen in poules, maar ook zijn er veel gezellige bijkomende activiteiten.

In 2022 staat ook het organiseren van een Bedrijfstoernooi op de planning.

Terugblik Koop Lenstra TVM Open 2019

Van 15 t/m 23 juni vond het Koop Lenstra open toernooi plaats bij Tennis Vereniging Mijdrecht. Tijdens het openingsweekend werden ook de halve en hele finales van het landskampioenschap Heren 35+ gespeeld, waar het team van TVM landskampioen werd.

De partijen die in dat weekend werden gespeeld, waren een voorbode voor de vele mooie, spannende partijen die werden gespeeld. Er werd vooral in poules gespeeld, waardoor iedereen meerdere wedstrijden per week kon spelen. De resultaten van de poules bepaalden dan wie een categorie gewonnen had, of wie finale mocht spelen.

De hele week was er heerlijk eten te krijgen zoals een daghap of broodjes van de barbecue. Zaterdag en zondag was er een wijnproeverij door Prinselijk Proeven, de finalisten werden zondag ochtend zelfs voor het ontbijt uitgenodigd!  Kortom, naast het prachtige tennis dat te zien was, werd ook de inwendige mens goed verzorgd.

In de hoogste herencategorie was lokale held Jeroen Wichers dit keer de sterkste. Hij won van de andere lokale held, Hans van Scheppingen. Deze twee matadors hebben als tennisleraar veel goede leerlingen onder zich, die in de op 1 na sterkste categorie onderling de prijzen verdeelden. Deel van het opleidingsprogramma blijkt de overwinningsspeech te zijn, Jeroen haalde Tiemen Nijenhuis nog even naar voren om ook dat deel van toernooien spelen onder de knie te krijgen.

We kunnen terugkijken op weer een geslaagde editie van het Koop Lenstra Open, mooi tennis en vooral heel veel gezelligheid op en langs de banen. We zien deelnemers en bezoekers bij de volgende editie graag weer terug!