Kerngezond

KernGezond is een praktijk voor fysiotherapie met vestigingen in Mijdrecht, Lelystad en Zeist. De missie van KernGezond is om met de dynamische en enthousiaste teams gezamenlijk op zoek te gaan naar de beste zorg en/of training om jou zo optimaal mogelijk te laten presteren. Dat betekent dat we na een gedegen onderzoek altijd kijken welke therapeut en welke vorm van therapie het beste bij de blessure past. Op deze manier kunnen we de beste zorg garanderen.

De afdeling sportbegeleiding van KernGezond is in 2012 ontstaan. Vanuit de begeleiding is medische samenwerking ontstaan met onder andere SVL in Lelystad, sv Argon en TVM in Mijdrecht. Dit betekent dat het team van Kerngezond er zorg voor draagt dat de tennissers van TVM na een blessure weer snel hun sport kunnen beoefenen. Naast de fysiotherapeutische behandeling willen wij onze kennis ook inzetten om de kans op blessures te voorkomen. Dit is mogelijk door het afnemen van fittesten welke specifiek gericht zijn op tennis en de daarbij veel voorkomende blessures. Tevens willen we graag als klankboord dienen voor de trainers.

Je hebt een blessure, wat nu!?

Bij een blessure is een juiste en snelle diagnose belangrijk en daarom is het noodzakelijk dat je snel geholpen kan worden. We zijn op de volgende manieren bereikbaar:

  • Vul het aanmeldformulier in op de website: www.kerngezond.eu of klik op de volgende link: http://www.kerngezond.eu/Maak-afspraak/
  • Telefonisch: 0297-255003
  • Mail: [email protected]

We streven ernaar om binnen 24u de eerste afspraak te hebben staan.

Blessurepreventie

Vanaf 1 juli 2015 kun je bij KernGezond terecht om de kans op een blessure in kaart te brengen. Hiervoor wordt een unieke methode gebruik waarbij middels een groot aantal testen getest wordt of er sprake is van een vergrote kans op een bepaalde blessure. Deze testen zijn  specifiek gericht op de meest voorkomende blessures bij tennis.  Vervolgens zijn er en een aantal mogelijkheden:

  1. Er is geen vergrote kans op een blessure. Mogelijk dat een stukje advies de kans nog verder kan verkleinen.
  2. Er is een vergrote kans op een blessure. Middels een inlogcode kun je via internet of app op telefoon of tablet toegang krijgen tot je persoonlijke testomgeving. Hierin staat de uitslag van je test, maar is ook een oefenprogramma opgenomen om de kans op de betreffende blessure te gaan verkleinen. Samen met de fysiotherapeut/fysiocoach ga je hieraan werken.
  3. Er is sprake van een blessure. Ook hierbij kun je middels een inlogcode toegang krijgen tot je persoonlijke omgeving met testresultaten, maar zal mogelijk ook een fysiotherapeutische behandeling noodzakelijk zijn alvorens er gestart kan worden met het oefenprogramma.

De test is in een korte versie (ongeveer 20 minuten) en de uitgebreide versie (ongeveer 60 minuten) beschikbaar. Voor het meest complete beeld raden we de uitgebreide versie aan. Aan de testen zijn kosten verbonden welke niet door de verzekeraar vergoedt worden. De kosten voor de testen volgen later. De testen zijn ook uitermate geschikt voor onder andere hardlopers, fietsers en voetballers.

Vragen en opmerkingen

Mochten er vragen of opmerkingen zijn bel, mail ons gerust of loop gewoon eens binnen op onze locatie in het Hofland Medisch Centrum.