Informatie

Padel Mijdrecht is een samenwerking tussen TV De Ronde Vener en TVM. Eind april 2021 hebben de leden tijdens de ALV ingestemd met het voorstel om te investeren in de realisatie van 3 Padelbanen op locatie van TV De Ronde Vener. De banen van Padel Mijdrecht worden eind 2021 opgeleverd. 

Padel is de snelst groeiende nieuwe sport in Nederland

Steeds meer mensen ontdekken hoe leuk padel is en raken verslaafd. Veel jongeren vinden de weg naar de padel banen, maar ook tennissers zien het als een leuke uitdaging om deze nieuwe balsport te spelen. 

Wat is padel?

Verrassend. Bij padel gaat de bal elke keer weer net anders dan je verwacht. In de kooi moet je op alles voorbereid zijn. De bal gaat telkens weer anders, en net als je denkt verslagen te zijn, krijg je onverwacht toch weer een tweede kans, bijvoorbeeld door hulp van de wanden. Maar ook het hekwerk van de kooi doet mee in het spel en je mag zelfs helemaal buiten de kooi de bal nog terugspelen. In iedere wedstrijd zitten altijd ook lange en spectaculaire rally’s. Niet voor niks is roept de KNLTB: Expect the Unexpected!

Spelregels

Padel lijkt toch op tennis en squash? Ja dat klopt! Alleen is een padelbaan kleiner dan een tennisbaan (20 bij 10 meter) en heeft padel geen muren (zoals bij squash) maar een omheining van glas en hekwerk. Elke speelhelft, gescheiden door een net, is verdeeld in twee servicevakken en een achterveld. Padel speel je altijd met zijn vieren. Dat levert vaak genoeg nog verrassende nieuwe vriendschappen op.

De spelregels van padel lijken veel op die van tennis, zo moet de bal ook over het net en in het vak van de tegenstanders worden geslagen. Opslaan doe je echter onderhands, waarbij de bal eerst moet stuiteren achter de servicelijn voordat je serveert. Een groot verschil is dat je de bal na de stuit tegen de wand of muur mag laten komen en hem dan pas terug hoeft te slaan. Dit mag ook weer via de muur en levert vaak verrassende rally’s op.

Wil je meer lezen over de spelregels? Klik hier voor meer informatie en leuke video's.