Reactie krantenartikel gebiedsontwikkeling

Beste leden,

De gebiedsontwikkeling is een langdurig en complex proces waar wij altijd openheid, transparantie en zorgvuldigheid in de communicatie hebben betracht.

In de laatste editie van De Groene Venen staat een artikel (zie onder dit bericht) dat is geschreven vanuit het perspectief van de buurtbewoners.  Zij zijn bang dat Park De Meijert gaat verdwijnen. We begrijpen dat ze zich hierover zorgen maken en we vinden het een goede zaak dat buurtbewoners hun stem laten horen. We willen alleen een nuancering aanbrengen, omdat er in het artikel ook uitspraken worden gedaan die gebaseerd zijn op aannames en feitelijk onjuist zijn. Wij betreuren het dat journalist Piet van Buul verzuimd heeft ons te contacteren voor een toelichting.

De gemeente heeft aangegeven dat er één tennislocatie komt binnen de gebiedsontwikkeling. T.V. Mijdrecht (TVM) en T.V. De Ronde Vener (DRV) hebben vanuit de passie voor tennis aangegeven dat we een toekomstbestendig, duurzame tennislocatie in Mijdrecht willen behouden. Vanuit dit perspectief is TVM bereid om plaats te maken. De nieuw aan te leggen banen worden dus gerealiseerd voor de tennislocatie (van TVM en DRV) en het aantal is gebaseerd op basis van huidige ledenaantallen, baanbezettingsnormen van de KNLTB en de verwachte ledengroei.

Feit is ook dat beide tennisverenigingen op 7 april 2020 geen inzage hadden in de huidige ontwerpplannen. Het document waar aan gerefereerd wordt, is een presentatie die wij met alle leden gedeeld hebben om jullie te informeren over de stand van zaken. Dat daarna nog veel is veranderd, hebben we tijdens de ALV van 29 april jongstleden toegelicht.

Aanstaande dinsdag 21 september worden er drie buurtbewonersbijeenkomsten gehouden waar mensen per brief voor zijn uitgenodigd. Als goede buur hebben wij ons clubhuis ter beschikking gesteld. We hebben de gemeente gevraagd of wij de informatie al konden ontvangen om met onze leden te delen. De gemeente heeft aangegeven dat alle informatie die op dinsdagavond met de buurt wordt gedeeld, woensdag publiekelijk beschikbaar wordt gesteld en dus ook voor TVM.

We kijken er naar uit om dinsdag de buurt te begroeten en persoonlijk kennis te maken met de heren Van Doesburg en Van Geest om hun vragen voor TVM te kunnen beantwoorden.

Met vriendelijke groet namens het TVM Bestuur,
Mariette Neumann

Senior+ TVM Toss 30 aug aanstaande

Hallo TVM senior+tossers,

Met alle tossers vd maandag-, woensdag- en vrijdagochtend lijkt het ons gezellig om met z’n allen een sportieve en “lekkere” ochtend te houden, met uiteraard veel tennis, koffiedrinken en een eenvoudige lunch. Dit willen we dan doen op maandag 30 augustus.

Programma:
10.30-11.15 toss ronde 1
11.15-11.45 koffiedrinken
11.45-12.30 toss ronde 2
12.30-13.30 lunchen
13.30-14.15 toss ronde 3 voor de liefhebbers

Je kunt je opgeven via SMS of whatsapp bij Bep (06 52 15 34 73) en Ton Rijsenbrij (06 29 32 54 81). Inschrijfgeld bedraagt €5,00, graag contant te voldoen voor aanvang toss ronde 1. Let op!!! Het tossen gaat net zolang door tot het begint te sneeuwen/vriezen!!!! Hahahaha!

Hartelijke groetjes, Bep & Ton

Terugblik op de senior+ regiodag 18 aug 2021

Woensdag 18 augustus werd er weer een ééndagstoernooi georganiseerd. De opkomst was groot en daardoor werd het een leuke dag. Er waren niet alleen deelnemers van de 2 Mijdrechts clubs, maar ook uit o.a. Nieuwveen, Noorden, Abcoude, Wilnis, Kockengen, Breukelen. Amstelveen en Driemond!

Er werden 3 rondes van 3 kwartier gespeeld, zowel dames- als heren- en gemengd dubbel op verschillende niveaus. Er werd heerlijk ontspannen getennist, de prijzen waren nl. niet bestemd voor degenen met de meeste games. Na een lekker bakkie met koek, begon de dag met wat bewolking en een aangename temperatuur. En dat bleef gelukkig ook zo. Tussendoor was er weer de inmiddels traditionele lunch met o.a. overheerlijke zelfgemaakte soepen, broodjes kroket én gezond en verschillend fruit! Daarna speelde iedereen nog een partijtje en wie van de baan afkwam werd getrakteerd op een ijsje.

Om ca. 15 uur zat iedereen aan een drankje en hapje, gezellig na te praten en te genieten van afwisselende life accordeon muziek. Bij de prijsuitreiking en het dankwoordje na afloop werd pas duidelijk wie er beloond werden voor hun inspanningen. Iedereen heeft afgelopen zomer de bijzondere sportprestaties van het Nederlandse Team kunnen bewonderen. Het aantal behaalde medailles was leidend voor het aantal gewonnen games. Het waren 14 bronzen medailles, 12 zilveren en 10 gouden. Zo kreeg het gemengd dubbel, Suze en Maarten uit Wilnis/Kockengen de “bronzen” medaille, heren Koos en Paul uit Mijdrecht de “zilveren” en de “gouden” medaille ging naar de dames Ada en Loes uit Amstelveen. De prijzen bestonden uit een fles wijn of een plant.

Daarna was er nog de loterij om de rest van de prijzen. En na een dankwoord aan de sponsors, Ann-Joy, Duo-plant, Chocoladehuisje, Prinselijk Proeven, de Loods, tennisschool CTO en de IJssalon, ging iedereen langzamerhand met een voldaan gevoel weer op huis aan.

We kijken terug op een geslaagde dag! Volgend jaar zien we iedereen graag weer terug! Wil je deze dag dan niet missen, kan je je belangstelling vast kenbaar maken via het email adres: tvm.regiodag@gmail.com.

Bekijk via deze link de foto’s die er gemaakt zijn >>

Corrie Hoogeveen overleden

Beste leden,

Ik wil jullie berichten dat ons lid Corrie Hoogeveen op 17 juli is overleden. Corrie was een actief lid van TVM. Zij heeft jarenlang op een behoorlijk hoog niveau gespeeld en maakte deel uit van competitieteams. Ook was zij lang actief lid van de groencommissie. De groep vrijwilligers die iedere woensdag het tennispark in goede conditie houden.

In het afgelopen jaar werd duidelijk dat haar gezondheid minder werd. Dat zorgde ervoor dat zij niet langer meer zelfstandig kon functioneren en allerlei activiteiten kon uitvoeren. Zij moest dan ook gedwongen stoppen met tennis en met het onderhouden van ons park.

Het is voor haar kinderen en naasten een moeilijke tijd geweest omdat Corrie veel zorg nodig had en duidelijk was dat zij niet meer de oude zou worden. De vele leden die haar goed kenden die zullen haar ook zeker gaan missen.

Corrie wordt op donderdag 22 juli om 15.00 uur herdacht in een crematieplechtigheid in Crematorium Bouwens, Noorddammerweg 40 te Uithoorn.

Ik wens iedereen alle sterkte met het overlijden van Corrie en de verwerking van het verdriet.
Pim Limburg
Voorzitter Tennisvereniging Mijdrecht

Regiocompetitie 50+ gezellig en sportief. Iets voor U?

De Regiocompetitie 50+ wordt gespeeld op 5/6  vrijdagen in de maanden september en oktober tussen 9.30-14.00 uur. De regio omvat De Ronde Venen, dus in Mijdrecht, Wilnis, Vinkeveen, Abcoude en ook in Kockengen, Kamerik, Noorden en Nieuwveen. Er wordt gespeeld in de categorie Dames- en Herendubbel met speelsterkte 7. 8 en 9. Je speelt altijd twee dubbels van twee sets.

Meedoen? Meld je aan!

Tennisvereniging Mijdrecht doet al jaren hieraan mee en iedereen is altijd super enthousiast. Lijkt het je wat om hieraan mee te doen, meld je dan aan. Dat kan per team, minimaal 4 personen, of individueel. Zin in? Geef je dan voor 10 augustus op bij Bep Rijsenbrij. Als je individueel inschrijft, probeer ik een leuk team voor je te vinden. Als je nog vragen hebt, mag je me die gerust ook mailen.

Met een sportieve groet, Bep Rijsenbrij

Mail: bep.rijsenbrij@gmail.com

Tel: 06 521 53 473

Activiteiten tijdens de zomer

Dinsdag 10 augustus

T.V. De Ronde Vener biedt een OPEN gezelligheidstoernooi voor alle senioren van niveau 6 t/m 9.
Lekker buiten: volop ruimte om de afstand te houden die je wilt. Lekkere hapjes en drankjes, net als de voorgaande jaren weer piekfijn verzorgd. En… spelletjes voor wie dat wil. o.a. darten, sjoelen, (golf)putten, biljarten.
Aanwezig 10.30 en einde speeltijd 15.30. Ieder speelt 3 x 45min, zoveel mogelijk op eigen niveau.
Inschrijven via de mail: tec@tvdrv.nl (alleen of samen) Met vermelding van:
• Voor- en achternaam (alleen inschr ook leuk!) • (bij duo ook naam partner)
• Email adres
• Telefoon nr.
• Niveau
Kosten: € 10,- p.p. voor kop koffie, koek, lunch en drankje. Inschrijven t/m 1 aug.
Locatie: Tennis Vereniging De Ronde Vener, Mijdrecht. Voor vragen: tec@tvdrv.nl, John Compaan & Laura Eekels. * bij slecht weer kunt u (alleen die ochtend) bellen of het doorgaat: 0297-287170

Donderdag 26 augustus

Tennisvereniging Linschoten

Wij nodigen u van harte uit voor ons Senior Plus Event (50+) eendagstoernooi op 26 augustus 2021.
Wij hebben plaats voor spelers in de categorieën DD, HD, GD met speelsterkte 6, 7, 8 en 9. Inschrijfkosten zijn weer gesteld op 10 euro.

Wij heten u graag welkom om 9 uur op ons sportpark Rapijnen voor eerst een kopje koffie met. De wedstrijden beginnen om 9.30 uur. Er worden in principe 3 wedstrijden gespeeld.

U kunt inschrijven via www.toernooi.nl of aanmelden bij piethoutkamp@gmail.com onder vermelding van uw partner, KNLTB bondsnummer(s), leeftijd, sterkte en eventueel telefoonnummer.

Wij hopen dat iedereen zich heeft laten vaccineren en verwachten een mooie sportieve dag.
Met vriendelijke groet
Piet Houtkamp (tel 0612.54.5447) – namens Commissie SPE/50+ Linschoten

1 2 3 14